Sötsur vegetarisk kinagryta

Serverar: 4 portioner

Vegetariska grytbitar i sötsur sås. Tillsätt ev lite farinsocker för mindre syrlighet.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • ½ chilifrukt
  • 1 liten burk ananasringar (227 g)
  • 1 påse quornbitar (300 g)4 msk majsstärkelse
  • Ananasspad
  • 3 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • ½ tsk salt
  • 2 strimlade salladslökar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enl anvisning på förpacknigen. Skala och finhacka löken. Skala morötterna, halvera och skär i halvmånar.
    2. Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukten (t.ex. spansk peppar) i strimlor.
    3. Skär ananasringarna i bitar, spara spadet. Fräs lök och morötter i ca 3 minuter.
    4. Tillsätt en påse tinade, frysta quornbitar, paprikan, chilin och ananasbitarna. Stek ytterligare 3 minuter. Strö över majsstärkelse (Maizena) och rör om.
    5. Häll på ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, konc grönsaksfond och salt. Låt grytan småkoka i ca 10 minuter. Servera med riset och 2 strimlade salladslökar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben