Kycklingrätten kan göras i förväg och värmas i ugnen innan den ska serveras. Olika sorters kryddor, lime och paprikor i olika färger gör verkligen rätten till en njutning.
Ingredienser
6-7 kycklingfiléer (ca 1 kg)
2 lime
2 msk socker
2 tsk oregano
½ tsk kajennpeppar
1 tsk malen kanel
3 msk sojasås
1 dl olivolja
3 paprikor i olika färger
Instruktioner
- För 10 personer (buffé)
- Skär kycklingbrösten i strimlor.
- Skölj limen.
Riv limeskalet fint och pressa ut juicen.
Blanda samman limeskal, limejuice, socker, oregano, kajennpeppar, kanel, soja och olivolja.
- Vänd ner kycklingstrimlorna. Täck med plastfolie och låt dem stå i 30 minuter i kylskåpet.
- Kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen och paprikorna i omgångar.
Liknande recept
Kommentarer (0)