Sojamarinerad kyckling

Kycklingrätten kan göras i förväg och värmas i ugnen innan den ska serveras. Olika sorters kryddor, lime och paprikor i olika färger gör verkligen rätten till en njutning.

Ingredienser

  • 6-7 kycklingfiléer (ca 1 kg)
  • 2 lime
  • 2 msk socker
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk kajennpeppar
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 msk sojasås
  • 1 dl olivolja
  • 3 paprikor i olika färger
  • Instruktioner

    1. För 10 personer (buffé)
    2. Skär kycklingbrösten i strimlor.
    3. Skölj limen. Riv limeskalet fint och pressa ut juicen. Blanda samman limeskal, limejuice, socker, oregano, kajennpeppar, kanel, soja och olivolja.
    4. Vänd ner kycklingstrimlorna. Täck med plastfolie och låt dem stå i 30 minuter i kylskåpet.
    5. Kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen och paprikorna i omgångar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben