Sojamarinerat kycklingspett med blomkål och sötsur sås

Serverar: 2 portioner

Denna rätt har både salt, syrlig, söt och stark smak av soja, chili, lime och honung.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 6 små bambuspett
  • Marinad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk honung
  • 1 msk soja
  • 2 krm salt
  • 1 tsk matolja till stekning
  • Blomkål
  • 300 g blomkål utan blast
  • 1 tsk matolja
  • 1 krm salt
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Sötsur sås
  • 1 msk pressad saft av lime
  • 1 tsk rivet limeskal
  • ½ liten vitlöksklyfta, pressad
  • 2½ msk sweet chilisås
  • ½ msk soja
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • 2 skivor bröd
  • Instruktioner

    1. Blomkål: sätt ugnen på 175 grader. Bryt blomkålen i buketter och lägg i en ugnsäker form. Blanda med matolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min tills blomkålen fått färg och blivit mjuk. Strö bladpersiljan över. Låt ugnen vara på till kycklingen.
    2. Skär kycklingen i 6 bitar. Skala och pressa vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och rör runt ordentligt. Trä upp kycklingbitarna på 6 spett.
    3. Bryn kycklingspetten i oljan i en stekpanna, lägg över på en plåt och tillaga färdigt mitt i ugnen ca 5 min.
    4. Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen.
    5. Fördela blomkål och kycklingspett på tallriken. Ringla över såsen. Servera med bröd.
    6. Ca 411 kcal/portion varav ca 8 g fett, 42 g kolhydrater, 51 g protein.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben