Solgul kyckling

Serverar: 4 portioner

En kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen medan du kokar ris och grönsaker.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ påse saffran
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk smulad dragon
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225° Strimla tomaterna. Skölj och torka kycklingfiléerna. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med rökt skinka och tomatstrimlor. Lägg kycklingfiléerna i en smord eldfast liten form. Salta och peppra dem. Rör samman crème fraichen med saffran, gurkmeja, ost och dragon. Bred såsen över kycklingfiléerna. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills köttet är vitt och ogenomskinligt.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben