Solgul varma koppensoppa med jordnötsalsa

Serverar: 2 portioner

Höstig och god!

Ingredienser

  • 3-4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1-2 msk smör, margarin/rapsolja
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 msk jordnötssmör
  • Salsa
  • 1 msk rostade jordnötter
  • ½ kruka färsk koriander
  • ½ färsk jalapenos, urkärnad och finhackad
  • saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Skala morötter och lök, skär dem i bitar. Fräs löken nästan mjuk i fettet i en gryta tillsammans med ingefära, ca 5 minuter. Lägg i morötter. Tillsätt ca hälften av buljongen. Koka under lock på svag värme tills morötterna är mjuka. 20-25 minuter. Mosa i mixer eller matberedare och häll det mosade i grytan, späd med resterande buljong till önskad konsistens. Rör i jordnötssmöret.
    2. Salsan Finfördela jordnötter, koriander och jalapenos i matberedaren eller stöt dem i mortel. Blanda i limesaften. Servera med gott bröd.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben