Solskenspaj med köttfärs och svamp

Serverar: 4 portioner

En paj gjord på enkla ingredienser och dekorerad med ananas och körsbärstomater.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk kinesisk soja
  • Garnering
  • 6-7 st ananasringar
  • Körsbärstomater
  • 2-3 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 15 minuter, 200 grader.
    2. Hacka löken, skiva svampen och tärna paprikan. Bryn grönsakerna i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt soja och crème fraiche. Låt puttra samman något. Bred ut köttfärsröran i pajskalet.
    3. Lägg anansringar över köttfärsen. Placera en tomat i mitten av varje ananasring. Strö över riven ost.
    4. Grädda i 15 minuter, 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben