Ett recept ur ICA-kuriren, avdelning Läsarfavoriten. Det här är just ett sådant recept som jag vill pröva på när sommaren är över och man börjar spana mot höst. Självklart kan man laga det på sommaren också!
Ingredienser
1 kg kycklingfilé eller benfria lår, delade i bitar
Smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
1 ½ dl portvin
1 vitlöksklyfta, krossad
3-4 dl vispgrädde
200 g färska champinjoner, ev i bitar
Kryddgrönt efter smak och behag
Instruktioner
Bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt portvinet och sjud under lock 15 minuter. Ta upp kycklingen. Tillsätt vitlök och grädde och låt koka utan lock tills såsen blivit tjock.
Bryn svampen och rör ned den och kycklingen i såsen. Hetta upp och smaka av.
Strö över kryddgrönt och servera med klyftpotatis eller ris och gärna en sallad.