Solveigs kyckling med portvin och grädde

Serverar: 4-5 portioner

Ett recept ur ICA-kuriren, avdelning Läsarfavoriten. Det här är just ett sådant recept som jag vill pröva på när sommaren är över och man börjar spana mot höst. Självklart kan man laga det på sommaren också!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé eller benfria lår, delade i bitar
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 ½ dl portvin
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 200 g färska champinjoner, ev i bitar
  • Kryddgrönt efter smak och behag
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt portvinet och sjud under lock 15 minuter. Ta upp kycklingen. Tillsätt vitlök och grädde och låt koka utan lock tills såsen blivit tjock.
    2. Bryn svampen och rör ned den och kycklingen i såsen. Hetta upp och smaka av. Strö över kryddgrönt och servera med klyftpotatis eller ris och gärna en sallad.
    3. Den här grytan kan lagas i förväg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben