Sommarfat med sparris och potatis
Dragondoftande primörsallad (även om primörerna väl har någon månad på nacken nu!) med färsk vit sparris och sparrispotatis smakar fantastiskt bra. Servera med lufttorkad skinka i tunna skivor och ett gott, nybakat bröd. Från Allers nr 23, 2009.
Ingredienser
1 kg vit sparris
1 kg sparrispotatis
2 schalottenlökar
3 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk balsamvinäger
Salt
Peppar
2 msk hackad färsk dragon
200 g lufttorkad skinka i tunna skivor
Instruktioner
- Fyll en vid panna eller gryta med vatten och rikligt med salt. Låt koka upp. Skala sparrisen från toppen och nedåt. Knäck av de grova ändarna och låt sparrisen koka i 3-4 minuter.
- Borsta potatisen noga. Koka upp en ny gryta med vatten. Lägg potatisen i kokande vatten och låt koka under lock 10 minuter. Stäng av plattan och låt potatisen stå knappt 10 minuter, tills den precis blir mjuk.
- Skala och hacka schalottenlöken fint. Rör ihop med olja, citronsaft, vinäger, salt och peppar.
- Dela sparrisen och skär potatisarna i halvor eller klyftor på längden. Sparris- och potatisbitar ska få ungefär samma storlek. Vänd ihop med dressing och hackad dragon.
- Lägg upp på ett fat och stick in skinkskivor litet här och var.
Liknande recept
Kommentarer (0)