Sommarfat med sparris och potatis

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Dragondoftande primörsallad (även om primörerna väl har någon månad på nacken nu!) med färsk vit sparris och sparrispotatis smakar fantastiskt bra. Servera med lufttorkad skinka i tunna skivor och ett gott, nybakat bröd. Från Allers nr 23, 2009.

Ingredienser

  • 1 kg vit sparris
  • 1 kg sparrispotatis
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 200 g lufttorkad skinka i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Fyll en vid panna eller gryta med vatten och rikligt med salt. Låt koka upp. Skala sparrisen från toppen och nedåt. Knäck av de grova ändarna och låt sparrisen koka i 3-4 minuter.
    2. Borsta potatisen noga. Koka upp en ny gryta med vatten. Lägg potatisen i kokande vatten och låt koka under lock 10 minuter. Stäng av plattan och låt potatisen stå knappt 10 minuter, tills den precis blir mjuk.
    3. Skala och hacka schalottenlöken fint. Rör ihop med olja, citronsaft, vinäger, salt och peppar.
    4. Dela sparrisen och skär potatisarna i halvor eller klyftor på längden. Sparris- och potatisbitar ska få ungefär samma storlek. Vänd ihop med dressing och hackad dragon.
    5. Lägg upp på ett fat och stick in skinkskivor litet här och var.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben