Sommarfräsch kyckling

Serverar: 4 portioner

Perfekt för sommarmiddagen! Kyckling och underbara grönsaker kombineras i en fin färgmix.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à 90-100 g
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 små zucchini
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 tsk maizenamjöl
  • 1 tsk färsk hackad basilika
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Torka av kycklingfiléerna. Hetta upp matfettet i en stekpanna, gärna med titan- eller teflonbeläggning. Bryn kycklingfiléerna och låt dem eftersteka tills de inte längre är röda inuti. Ta upp filéerna och håll dem varma.
    2. Pressa ner vitlök i pannan. Skala morötterna och strimla dem och zucchinin. Låt grönsakerna mjukna ca 5 minuter på svag värme i pannan.
    3. Blanda samman mjölk, maizena, basilika, salt och paprikapulver i en liten skål. Häll blandningen över grönsakerna i pannan och låt allt få ett uppkok så att det får en tjockare konsistens.
    4. Lägg tillbaka kycklingen på grönsakerna, smaksätt med peppar och låt allt bli varmt. Strö över parmesanost och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben