Sommarfrukt med luftig jordgubbskräm

Serverar: 8 portioner

Det går att byta ut vaniljstång mot 2 tsk vaniljsocker i denna härliga fruktefterrätt.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 4 kiwi
  • ½ ananas
  • 200 g blå vindruvor
  • 3 nektariner
  • 100 g blåbär
  • 100 g hallon
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 50 g para- eller valnötter
  • Jordgubbskräm
  • 250 g jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 2½ dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Skala apelsiner, kiwi och ananas. Kärna ur vindruvor och nektariner. Skär frukten i bitar och blanda i en skål tillsammans med blåbär och hallon.
    2. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt socker och nötter. Fräs tills sockret smält och nötterna karamelliserats. Låt kallna. Hacka nötterna grovt och strö dem över salladen.
    3. Snoppa jordgubbarna och hacka dem grovt. Halvera och skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa grädden med vaniljfröna. Vänd ner jordgubbshacket. Servera fruktsalladen med jordgubbskrämen.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben