Jordgubbskräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Detta är bara så gott! Älskar hemmakokt kräm!

Ingredienser

  • 750 g färska jordgubbar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 msk strösocker
  • 3 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Koka dem mjuka 2-3 minuter i vatten. OBS inte för länge för då kokar bären helt sönder! Smaka av med socker.
    2. Rör ut majsstärkelsen i vatten. Häll redningen i krämen under omrörning. Koka krämen i en minut. Ta av och låt svalna och avnjuten med gräddmjölk!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evahellstrom 10 augusti 2009

    Jättegott - och lättlagat! Tog 8 msk istället för 5 msk socker till mina frysta jordgubbar.

    Relaterade Artiklar

    Jordgubbspaj med kanel och citron
    Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben