Kryddig jordgubbskräm med vaniljglass

Serverar: 2 portioner

En dessert behöver inte vara så krånglig. Den här krämen serveras varm med vaniljglass och gärna några mandelbiskvier. Gör gott i magen!

Ingredienser

  • 200 gram frysta jordgubbar, eller färska så klart
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm ingefära
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • Till servering
  • Vaniljglass
  • Mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med vaniljsocker, socker och kryddor. Slå på vattnet, men spar ett par matskedar för potatismjölet.
    2. Låt bären puttra en liten stund tills de mjuknat och börjar falla sönder. Red då krämen med mjölet utrört i det sparade vattnet.
    3. Servera med glass och mandelbiskvier. Självfallet god även kall med mjölk.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben