Jordgubbskräm

Serverar: 3-4 portioner

Jättegott och enkelt!

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 4 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk apelsinjuice eller vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa bären. Blanda hälften av bären med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 5 min. Ta kastrullen från värmen. Blanda potatismjöl och apelsinjuice till en redning och vispa ner det i en fin stråle. Rör om så det inte blir klumpar. Ge krämen ett hastigt uppkok under omrörning så att den tjocknar. Låt svalna.
    2. Vänd ner resten av bären och häll upp krämen i en skål. Servera med kall mjölk. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jordgubbspaj med kanel och citron
    Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben