Rabarber- och jordgubbskräm
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Gott med en kräm till mellanmål.
Ingredienser
1 dl socker
3-4 msk potatismjöl
1 l rabarber i bitar
5 dl rensade och kvartade färska jordgubbar
3 dl vatten
Instruktioner
Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull och koka dem knappt mjuka under lock. Tillsätt sedan jordgubbarna och koka ytterligare 1 minut.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll ned i krämen i en fin stråle. Rör under tiden. Koka upp på nytt.
Häll upp krämen och sockra på ytan så att den inte skinnar sig.
Liknande recept
Jordgubbskräm
5
20 min
4
1
Rabarber- och jordgubbspaj - på mitt sätt
5
1
Rabarber- och lökcurd
4
Rabarber- och banankaka
4.5
1 h
8-12
6
Rabarber- och jordgubbsmuffins
Rabarber- och kardemummamuffins
5
3
Rabarber- och jordgubbskaka
45 min
Rabarber- och kokosmuffins
20 min
24
2
Rabarber- och jordgubbsmousse
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!