Kardemummamaränger med jordgubbskräm

Serverar: 12 portioner

Du kan inte tro det men i mikrovågsugnen gör du 12 maränger med bara 1 äggvita, och dessutom gräddar du 2 stycken på bara 1 minut. Det är sant, prova! Vill du inte göra egna kan du köpa färdig marängbotten och lägg krämen på den istället.

Ingredienser

  • Kardemummamaränger
  • 1 äggvita
  • 5 dl florsocker, 300 g
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Jordgubbskräm till 6 stycken
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • ½ liter jordgubbar, 250 g
  • Garnering till 6 stycken
  • ½-1 liter jordgubbar, 250-500 g
  • Instruktioner

    1. Kardemummamaränger: Vispa äggvitan till lätt skum och blanda ner florsockret och kardemumman. Forma till en längd och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en kula. Klipp till ett bakplåtspapper så att de passar glastallriken i mikron.
    2. Lägg 2 kulor glest och kör på full effekt ca 1 minut. De pöser upp väldigt mycket och sedan sjunker de ihop lite och då brukar de vara färdiga. Ta ut papperet och fortsätt grädda resten. Låt marängerna kallna.
    3. Jordgubbskräm: Vispa grädde och mascarpone till en fast kräm. Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel. Strax före serveringen rör du ner jordgubbarna i krämen.
    4. Fördela krämen på marängerna och garnera med jordgubbar. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben