Kardemummamaränger med jordgubbskräm
Du kan inte tro det men i mikrovågsugnen gör du 12 maränger med bara 1 äggvita, och dessutom gräddar du 2 stycken på bara 1 minut. Det är sant, prova!
Vill du inte göra egna kan du köpa färdig marängbotten och lägg krämen på den istället.
Ingredienser
Kardemummamaränger
1 äggvita
5 dl florsocker, 300 g
1 tsk nystött kardemumma
Jordgubbskräm till 6 stycken
2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
½ liter jordgubbar, 250 g
Garnering till 6 stycken
½-1 liter jordgubbar, 250-500 g
Instruktioner
- Kardemummamaränger:
Vispa äggvitan till lätt skum och blanda ner florsockret och kardemumman. Forma till en längd och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en kula. Klipp till ett bakplåtspapper så att de passar glastallriken i mikron.
- Lägg 2 kulor glest och kör på full effekt ca 1 minut. De pöser upp väldigt mycket och sedan sjunker de ihop lite och då brukar de vara färdiga. Ta ut papperet och fortsätt grädda resten. Låt marängerna kallna.
- Jordgubbskräm:
Vispa grädde och mascarpone till en fast kräm. Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel. Strax före serveringen rör du ner jordgubbarna i krämen.
- Fördela krämen på marängerna och garnera med jordgubbar. Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)