Sommargryta med varma kryddor

Serverar: 4 portioner

Snabb, lätt och underbart god kycklinggryta.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 äpplen
  • 1 burk ananas i bitar, 225 g
  • 2 msk olja eller smör
  • 1 msk curry
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 dl ananasspad från burken
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • Frukt, ex vindruvor, kiwi, papaya
  • Servering
  • Kokt ris blandat med ljusa russin
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i småbitar. Skala och hacka löken. Skölj, ansa och strimla paprikan. Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Låt ananasen rinna av, spara spadet.
    2. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Bryn kycklingen och kryddor. Lägg över kycklingen i en gryta.
    3. Bryn lök, paprika och äpple och lägg ner i grytan.
    4. Tillsätt buljong, ananasspad, créme fraiche, chilisås och salt. Låt sjuda 10 minuter.
    5. Blanda i ananas och låt allt bli genomvarmt.
    6. Garnera med frukten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben