Sommarkaka

Serverar: 12-16 portioner

Den här ljuvliga kakan, som har luftlätt maräng ovanpå, tar säkert slut samma dag den bakas.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • Knappt 1 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smör eller margarin till formen
  • Marängmassa
  • 3 äggvitor
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 3 msk finstött skorpmjöl
  • 1 droppe mandelessens
  • Instruktioner

    1. Rör matfettet vitt och pösigt med sockret. Tillsätt äggulorna en i sänder.
    2. Blanda mjöl och bakpulver, rör ned det i smeten. Rör med träsked så att kaksmeten blir jämn.
    3. Smörj en form, 20-22 cm i diameter, och klicka i smeten.
    4. Piska äggvitorna till mycket hårt skum. Blanda socker, skorpmjöl och mandelessens, vänd ned detta i äggvitorna. Bred ut marängen över kaksmeten.
    5. Grädda kakan 45 minuter i 180 grader. Lägg en bit aluminiumfolie över dde sista 10 minuterna om kakan ser ut att bli för mörk på ytan.

    Liknande recept

    5
    30 min
    1
    1
    4.7
    20-30
    12
    4.7
    40 min
    35-40
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben