Sommarkaka med blåbär

Serverar: 8 portioner

Tid: 10 minuter

Läcker blåbärskaka med mandelsmak. Du rör ihop den snabbt när gästerna överraskande dyker upp på landet. Färdigköpt, lättvispad vaniljsås är gott till.

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 4 finrivna bittermandlar
  • 250 g ricotta
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Rör ner mandel och ricotta. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Strö över blåbär.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 minuter. Sikta gärna florsocker över den avsvalnade kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben