Sommarkaka med flädersmak

Serverar: 10-12 portioner

Fläderns doftande klasar får oss att känna att det är sommar. Fira detta med den här mjuka kakan, som får sin friska och spännande smak av just flädersaft.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • Glasyr
  • 2½ dl florsocker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk vatten
  • Garnering
  • Raspat eller strimlat skal av ½-1 citron eller limefrukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en bakform, ca 22 cm i diameter.
    2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och flädersaften. Häll smeten i formen.
    3. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt den kallna.
    4. Gör glasyren. Rör florsocker, citronsaft och vatten till en slät glasyr.
    5. Bred glasyren över den kalla kakan. Garnera med citrusskal.

    Liknande recept

    5
    30 min
    1
    1
    4.7
    20-30
    12
    4.7
    40 min
    35-40
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben