Sommarkyckling

Serverar: 4 portioner

Gammaldags kyckling i gräddsås med fräsch gurka, krispiga bacon och söt potatis till.

Ingredienser

  • 4 st kycklinfiléer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 tsk fransk senap
  • 0,5 dl grovhackad gräslök
  • 0,75 st gurka
  • 0,5 paket bacon, 140 g
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljontärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen och låt den koka under lock ca 10 min. 2. Skär gurkan i långa skivor (gärna med osthyvel). Strimla baconet och stek det knaprigt, låt rinna av. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben