Fräsch sommarkyckling med potatisklyftor

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Lika gott att grilla som att tillaga i ugn

Ingredienser

  • 2 st kycklingklubbor med skinn
  • 1 krm örtsalt
  • 1 tsk honung
  • Vitpeppar
  • Lite rivet citronskal
  • Olja
  • Balsamvinäger
  • 2-3 potatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Citron
  • Olja
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Blanda kryddorna med olja och balsamvinäger, samt citronskal och marinera kycklingen i blandningen minst en timme i kylskåp. Grilla eller tillaga i ugn.
    2. Skär de skalade potatisarna i klyftor och lägg i en oljad långpanna tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna och citronen delad på hälften. Häll över lite mer olja och tillaga i ugn till potatisen är gyllenbrun. Strö över lite örtsalt på potatisen.
    3. Lägg upp på en tallrik tillsammans med kycklingen och pressa citronen över rätten. Servera tillsammans med sallad och svensk tzatziki (se recept)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben