Sommarpytt

Serverar: 4 portioner

Till sommarens pytt behöver du färdigkokt kall färskpotatis. Koka dubbelt upp nästa gång när du ändå ska koka potatis och spar i kylen. Då behöver du bara tillsätta somrig kassler, salladslök och champinjoner.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 150 g champinjoner
  • 1/2 knippa salladslök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 dl kokt kall färskpotatis
  • Hackad persilja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Tärna den kokta, kalla färskpotatisen och kasslern. Skär champinjonerna i mindre bitar. Hacka salladslöken.
    2. Fräs champinjoner och salladslök i smör i en stekpanna några minuter. Blanda ner kassler och potatis. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben