Sommarpytt med färska rödbetor

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Pytt i panna är en mångsidig rätt och det här är en god sommarvariant.

Ingredienser

  • 4 färska rödbetor (el. förkokta finns i frukt- och grönt-avd)
  • 6-12 färskpotatisar, beroende på storlek
  • 2 färsklökar
  • 2 frukostkorvar
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör
  • ½ lime
  • sweet chili-sås
  • Instruktioner

    Börja med att koka rödbetorna (förkokta behöver bara värmas 5-10 min i mikron). Tvätta de färska rödbetorna rena och koka dem i lättsaltat vatten ca 20 min. Spola dem hastigt i kallt vatten medan du drar av skalen. Skrubba potatisen och skär den i tunna skivor (3-5 mm). Stek i lite smör eller olja i en stekpanna på medelvärme. Halvera lökarna och skär dem i grova strimlor. Lägg dem i stekpannan när potatisen stekt i 5 min. Skär korven i tunna skivor (3-5 mm) och tillsätt den efter ytterligare 3-4 min. Låt allt steka medan du rör om tills potatisen känns mjuk och korven har fått lite färg, ytterligare 15-20 min. Rör ihop smöret med saften av limen. Servera pytten med varma rödbetor med limesmör som smälter över dem och lite sweet chili-sås vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben