Sommarsallad med Italiensk korv

Serverar: 4 portioner

Grönsaker och färskpotatis med citruston träffar mustig korv med sting. Satsa på en riktigt god, smakrik korv till den matiga salladen- gärna Italiensk salsiccia. 599 kalorier per portion 39 g fett 16 g protein 44 g kolhydrater

Ingredienser

  • 800 g små färskpotatisar
  • 1 röd lök
  • ½ gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka oregano
  • ½ påse salladsmix, tex. Italiensk, á 150g
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1/4 tsk flingsalt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 400g korv tex. salsiccia, chorizo eller merquez
  • Kapriskräm
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ dl avrunnen kapris
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba och halvera potatisen, koka den i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Skala och finhacka löken, skölj och tärna gurkan. Skölj och kvarta tomaterna, plocka och hacka persilja och oregano. Blanda lök, gurka, tomat, persilja, oregano och salladsmix.
    2. Blanda citronjuice, spiskummin och 1 msk olja till en dressing, blanda med salladen. Låt potatisen ånga av någon minut under hushållspapper. Tillsätt den till salladen, salta och peppra. Stek korvarna i 1 msk olja ca 3 minuter per sida.
    3. Blanda alla ingredienser till kapriskrämen. Skiva korvarna på snedden och fördela dem över dem ljumma potatissalladen. Servera med kapriskrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben