Sommarsallad med kräftstjärtar och sparris

Serverar: 4 portioner

Enkel allt-i-ett-rätt! Bara att vända ihop i pannan.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 knippen grön sparris, ca 500 g
  • 3 dl quinoa, gärna röd
  • 4 ägg
  • 2 burkar kräftstjärtar i lag, à 330 g
  • 2 avokador
  • 2 apelsiner
  • ½ kruka dill, plockad
  • 1 citron
  • Dressing
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Juice från apelsinerna
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning i en djup panna.
    2. Bryt av nedre delen av sparrisen, skär i mindre bitar och sjud i buljongen ca 3 min. Lyft upp sparrisen och kyl i iskallt vatten.
    3. Koka quinoan i buljongen ca 20 min tills vattnet har kokat bort. Koka äggen mjuka och krämiga ca 7 min. Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag. Halvera avokadon, kärna ur, gröp ur och skiva.
    4. Skala apelsinerna och skär ut filéerna över en skål. Krama den sista juicen ur hinnorna och använd den till dressingen.
    5. Dressing: Blanda samtliga ingredienser. Blanda sparris, avokado, apelsinfiléer och kräftstjärtar med quinoan direkt i pannan eller på ett stort fat. Toppa med dill och citronen i klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben