Somrig potatissallad med kronärtskockshjärtan
Detta är en lyxig och god potatissallad med senapsdressing. Passar perfekt till grillat :p Går såklart att göra på "vanlig" potatis också, men den blir extra god gjord på färskpotatis. Serveras ljummen eller kyld, vad man tycker är godast.
Ingredienser
1 ½ kg färskpotatis
2 burkar kronärtskockshjärtan, ca 500 g
1 rödlök
12 soltorkade tomater i olja
150 g sugar snaps
1 ½ msk vitvinsvinäger
2 msk honung
½ dl söt senap
½ dl solrosolja
Instruktioner
- Ansa och skrubba potatisen. Koka den al dente i lättsaltat vatten med lite dill.
- Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Halvera eller kvarta potatisen. Dela eller halvera kronärtskockshjätana. Skala och strimla löken.
- Ansa och koka sugarsnapsen i lättsaltat vatten i ca 1 minut, spola sedan genast av dem i kallt vatten så de behåller sin spänst.
- Blanda alla grönsaker i en stor skål eller på ett fat.
- Blanda alla ingredienser till dressingen (vinäger, honung, senap, olja) och vänd ner den i salladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)