Somrig potatissallad med kronärtskockshjärtan

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en lyxig och god potatissallad med senapsdressing. Passar perfekt till grillat :p Går såklart att göra på "vanlig" potatis också, men den blir extra god gjord på färskpotatis. Serveras ljummen eller kyld, vad man tycker är godast.

Ingredienser

  • 1 ½ kg färskpotatis
  • 2 burkar kronärtskockshjärtan, ca 500 g
  • 1 rödlök
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • 150 g sugar snaps
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • ½ dl söt senap
  • ½ dl solrosolja
  • Instruktioner

    1. Ansa och skrubba potatisen. Koka den al dente i lättsaltat vatten med lite dill.
    2. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Halvera eller kvarta potatisen. Dela eller halvera kronärtskockshjätana. Skala och strimla löken.
    3. Ansa och koka sugarsnapsen i lättsaltat vatten i ca 1 minut, spola sedan genast av dem i kallt vatten så de behåller sin spänst.
    4. Blanda alla grönsaker i en stor skål eller på ett fat.
    5. Blanda alla ingredienser till dressingen (vinäger, honung, senap, olja) och vänd ner den i salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben