Somrig smulpaj med havregryn och nötter

Serverar: 4 portioner

Känn de ljuvliga smakerna av söta sommarbär som trängs under en smuldeg med havregryn och nötter. 488 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 500 g blandade sommarbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl fullkornsmjöl
  • 100 g margarin
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Varva bär och äpple i en smord ugnsfast form. Strö lite strösocker och vaniljsocker över varje lager.
    2. Lägg mjölet till smuldegen i en skål. Klicka ner margarinet och arbeta ihop med fingrarna till en smulig massa. Blanda ner havregryn, muscovadosocker och nötter.
    3. Bred ut smuldegen i ett jämnt lager över bär och äpplen. Sätt in i ugnen och grädda 30 minuter tills täcket är knaprigt och gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben