Sonjas sill

Min mammas (Iris) favoritsill. Även de som inte tycker om sill kan tänka sig att äta denna. Men smaken är ju delad.

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill 420 g
  • Lagen
  • 1 dl ättikssprit 12%
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • ½ knippa dill
  • 1 rödlök
  • 2 lagerblad
  • ½ tsk grovt krossad kryddpepparkorn
  • ½ tsk hela vitpepparkorn
  • Marinad
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl vispgrädde vispad till skum
  • 0.25 dl sillaspad
  • 2½ msk lättrökt kaviar
  • 0.25 msk citronpeppar
  • 1 tsk socker
  • 0.25 tsk worcestershiresås
  • Till uppläggningsfatet
  • 2 knippor dill
  • 1 purjolök
  • 1-2 rödlökar
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt lagen svalna. Grovhacka dillen och skala och skiva rödlöken. Blanda detta med lagen och tillsätt lagerblad, krydd- och vitpeppar.
    2. Lägg i sillfiléerna och låt dom ligga i lagen i 2 dygn.
    3. Marinaden: Blanda alla ingredienserna i en skål och rör tills det är väl blandat.
    4. Till uppläggningen Hacka dillen men spara ett par fina kvistar till garneringen. Skär purjon i fina strimlor och hacka rödlöken.
    5. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av väl och skär den i bitar. Bottna ett fat med hackad dill, purjo och rödlökoch dofta över lite svartpeppar.
    6. Lägg den skurna sillen på lökbädden. Strö över dill purjo, lök och ytterliggare lite svartpeppar Häll på marinaden. Garnera med dillkvistar purjo och rödlök.
    7. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (1)

    fredrikopetra 18 december 2011

    Bild kommer efter jul......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben