Soppgryta från Kos

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En enkel och robust soppa som är så fyllig, nästan som en gryta. Fakes, som betyder linser är det grekiska namnet på soppgrytan. Soppan kan kokas i förväg och värmas strax före servering.

Ingredienser

  • 250 g svarta linser
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 liten morot
  • 8 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • 2 paket bacon à 140 g)
  • Brytbröd
  • Instruktioner

    1. Lägg linserna i blöt i kallt vatten 1 timme. Skålla, skala, kärna ur och hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i cm-tjocka slantar.
    2. Häll bort blötläggningsvattnet från linserna. Lägg linser, grönsaker, vatten, buljongtärning, tomatpuré, lagerblad, olivolja och salt i en katrull.
    3. Ge soppan ett uppkok, rör om och låt den sedan sjuda med locket lätt på glänt, på svag värme 30-45 minuter, tills linserna är mjuka. Smaka ev. av med mer salt. Servera soppgrytan med tärnat knaperstekt bacon och bröd.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben