Vietnamesisk soppgryta

Serverar: 2 portioner

En kokt köttgryta med smak av kanel och stjärnanis.

Ingredienser

  • 200 g rostbiff
  • 2 krm peppar
  • 1 finhackad röd spansk peppar
  • 1 finhackad citrongräs
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 msk söt soja (ketjap manis)
  • 1 tsk råsocker
  • 1 köttbuljongtärning och
  • 6 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 skivad morot
  • 100 g nudlar
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • Bladpersilja
  • Koriander
  • Basilika, thai
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Blanda det med kryddor, citrongräs, vitlök, soja och socker.
    2. Koka upp buljongen med stjärnanis och kanelstång. Lägg ner köttet och sjud 10 min. Lägg ner morotsskivorna när 5 min återstår. När endast några minuter återstår tillsätts nudlarna. Smaka av med salt.
    3. Servera grytan direkt med färska örter som var och en lägger i sin soppa och citronklyftor som kan pressas i grytan.
    4. Ca 380 kcal per person, varav 11 g fett.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben