Vietnamesisk kycklinggryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En väldigt god vietnamesisk curry!

Ingredienser

  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2/3 dl vegetabilisk olja
  • 3 stora vitlöksklyftor, krossade
  • 1 stor scharlottenlök, tunt skivad
  • 2 msk curry
  • 7 1/2 dl kokosmjölk
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 msk fisksås
  • 4 färska röda chili
  • 6 limeblad
  • 6 kycklinglår eller filéer á 175-225 g, med eller utan skinn, skurna i 5 cm stora bitar
  • 1 stor sötpotatis, skuren i tärningar
  • 2 auberginer, skurna i tärningar
  • 5 dl haricot verts
  • 2 morötter skurna i skivor
  • Instruktioner

    1. Ansa citrongrässtjälkarna och skär dem papperstunna.
    2. Hetta upp oljan i en stor kastrull på hög värme. Lägg i vitlök och scharlottenlök och fräs tills det har fått färg. Lägg i citrongräs och curry och stek tills det börjar dofta (ca 2 min). Akta så curryn inte torrsteks och bränns!
    3. Tillsätt kokosmjölk, hönsbuljong, fisksås, chili och limeblad och koka upp. Sänk värmen till låg temperatur och lägg i kyckling, sötpotatis, aubergine, haricot verts och morot. Låt sjuda under lock i en timme tills kycklingen och grönsakerna är möra och smakerna har smält samman.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben