Vietnamesisk falukorv

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Inspirerad av det vietnamesiska köket och med en falukorv i kylen satte jag ihop det här receptet. Krispiga bitar falukorv med en chilisås. Snabbt, lätt och gott. Väl smakat!

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 1 röd chili
  • 6 champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk limejuice
  • 1 msk sambal oelek el chiliolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • Olivolja/margarin
  • Maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen.
    2. Skär korven i stavar. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg.
    3. Skär champinjonerna i skivor och fräs dem i lite smör/olja i en panna. Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen. Tillsätt även den hackade löken och pressa i vitlöken. Fräs några minuter.
    4. Häll i kokosmjölken tillsammans med svampen och red med mjölet. Häll i limen. Tillsätt även sambal oeleken och smaka av. Blanda ner korven i såsen.
    5. Servera tillsammans med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    jullibull 21 mars 2010

    Den här rätten ser helt fantastisk ut! Jag bara älskar krispig falukorv...mmmm!

    Pita2 1 april 2010

    Lättlagat och väldigt gott! Passade perfekt ihop med ris och thai-wokgrönsaker. Halverade dock sambal oelek och uteslöt chilin, eftersom våra barn är lite känsliga för alltför stark mat, men tyckte det blev starkt och gott ändå.

    wiklund73 5 juni 2010

    Den var mycket god. Kommer vi att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben