Inspirerad av det vietnamesiska köket och med en falukorv i kylen satte jag ihop det här receptet.
Krispiga bitar falukorv med en chilisås. Snabbt, lätt och gott.
Väl smakat!
Ingredienser
400 g falukorv
1 röd chili
6 champinjoner
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk limejuice
1 msk sambal oelek el chiliolja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
Olivolja/margarin
Maizenamjöl
Instruktioner
Koka potatis eller riset enl anvisning på förpackningen.
Skär korven i stavar. Använd en het panna med lite olja i för att steka falukorven så den får lite färg.
Skär champinjonerna i skivor och fräs dem i lite smör/olja i en panna. Kärna ur chilin och hacka den i stavar och lägg i pannan tillsammans med svampen. Tillsätt även den hackade löken och pressa i vitlöken. Fräs några minuter.
Häll i kokosmjölken tillsammans med svampen och red med mjölet. Häll i limen. Tillsätt även sambal oeleken och smaka av. Blanda ner korven i såsen.
Den här rätten ser helt fantastisk ut! Jag bara älskar krispig falukorv...mmmm!
Pita21 april 2010
Lättlagat och väldigt gott! Passade perfekt ihop med ris och thai-wokgrönsaker.
Halverade dock sambal oelek och uteslöt chilin, eftersom våra barn är lite känsliga för alltför stark mat, men tyckte det blev starkt och gott ändå.
wiklund735 juni 2010
Den var mycket god. Kommer vi att göra fler gånger.
Den här rätten ser helt fantastisk ut! Jag bara älskar krispig falukorv...mmmm!
Lättlagat och väldigt gott! Passade perfekt ihop med ris och thai-wokgrönsaker. Halverade dock sambal oelek och uteslöt chilin, eftersom våra barn är lite känsliga för alltför stark mat, men tyckte det blev starkt och gott ändå.
Den var mycket god. Kommer vi att göra fler gånger.