Quorn och banan i vietnamesisk marinad

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Mumsiga bitar att servera till ris och grönsaker eller som tillbehör till Vietnamesisk kålsallad. Tips: byt ut quornbitar med kyckling eller räkor för variation

Ingredienser

  • 2-3 Quornfiléer
  • 1-2 bananer
  • ½ dl fisksås
  • 1 lime (saften, ca ½ dl)
  • Knappt ½ dl socker (helst palmsocker)
  • 1 röd chili eller½ -1 tsk torkad chili
  • 2 msk jordnötsolja (kan bytas ut mot annan vegetabilisk olja)
  • ½ dl färsk koriander
  • 1 msk olja för stekning
  • Instruktioner

    1. Tärna quornfiléerna och skiva bananen i 1 cm tjocka bitar och lägg allt i en rostfriskål.
    2. Pressa en limefrukt
    3. Blanda fisksåsen, limesaften och socker i en rostfri (eller glas) skål. Vispa tills allt socker löst sig. Blanda i chili, hackad koriander (spara lite till garnering) och jordnötsolja.
    4. Häll marinaden över quornbitar och banan blandningen. Vänd .försiktgt runt, så alla bitar lagts i marinad. Låt dra i minst 30 minuter.
    5. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Häll i quorn och bananblandningen även marinaden i stekpannan. Låt steka tills det mesta av marinaden kokat bort och quornbitarna fått fin färg.
    6. Servera med ris och grönsaker, eller med Vietnamesisk kålsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben