Soppgryta med kyckling

Serverar: 4 portioner

En enkel och mustig gryta eller en matig soppa – välj själv. Den har allt, kyckling, potatis och grönsaker. Servera ett gott bröd till.

Ingredienser

  • 1 kg - 1½ hel kyckling, eller kycklinglår eller kycklingben
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk hela tomater
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 2 dl gröna ärtor
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i mindre bitar, skala och klyfta löken och skala och skiva potatis och morot. Skala och riv vitlöken.
    2. Hetta upp oljan i en stekgryta som hela rätten kan tillagas i. Bryn kycklingbitarna i oljan till vacker färg, låt sedan även lökklyftorna bli vackert gyllene i oljan.
    3. Häll på buljongen och tomaterna med sitt spad och krydda med salt, peppar och vitlök. Låt koka upp och sjud i 15 minuter.
    4. Lägg potatis- och morotsskivorna i grytan och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt ärterna och låt dem bli genomvarma före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben