En enkel och mustig gryta eller en matig soppa – välj själv. Den har allt, kyckling, potatis och grönsaker. Servera ett gott bröd till.
Ingredienser
1 kg - 1½ hel kyckling, eller kycklinglår eller kycklingben
2 msk olivolja
2 gula lökar
3 potatisar
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
7 dl kycklingbuljong
2 dl gröna ärtor
Salt
Malen svartpeppar
Instruktioner
- Stycka kycklingen i mindre bitar, skala och klyfta löken och skala och skiva potatis och morot. Skala och riv vitlöken.
- Hetta upp oljan i en stekgryta som hela rätten kan tillagas i. Bryn kycklingbitarna i oljan till vacker färg, låt sedan även lökklyftorna bli vackert gyllene i oljan.
- Häll på buljongen och tomaterna med sitt spad och krydda med salt, peppar och vitlök. Låt koka upp och sjud i 15 minuter.
- Lägg potatis- och morotsskivorna i grytan och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt ärterna och låt dem bli genomvarma före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)