Soppnazistens mulligatawny

Serverar: 4-5 portioner

"Soppnazisten" är en (ö)känd snabbmatskrögare i New York. Han var med i ett par avsnitt av 'Seinfeld', t.o.m. Folk står timtals i kö för att (eventuellt) få köpa en skål av hans, erkänt delikata, soppor. Men om han av nån anledning, inte gillar dig (t.ex. om du börjar ställa frågor) blir det inget och du får gå tomhänt därifrån. Med mindre portioner blir det en underbar förrätt av den här soppan. Då kan du beräkna 8-10 portioner.

Ingredienser

  • 3,8 l vatten
  • 1,5 l hönsbuljong
  • 2 potatisar, skalade skivade
  • 2 morötter, skalade slantade
  • 2 blekselleristjälkar med blad
  • ½ aubergine, skalad tärnad
  • 1 gul lök, medelstor grovhackad
  • 2 ½ dl majskorn, frysta
  • 1 ½ dl röd paprika, grillad (finns på burk) tärnad
  • 1 ¼ dl tomatsås
  • 1 ¼ dl pistaschnötter, skalade
  • 1 ¼ dl cashewnötter, rostade osaltade
  • 1 ¼ dl persilja, färsk hackad
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk currypulver, madras
  • ¼ tsk vitpeppar
  • ¼ tsk timjan, torkad
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk mejram, torkad
  • 1 krm muskot, malen
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser i en gryta stor nog att rymma allt inklusive vätskan.
    2. Kok upp och sätt sedan ner värmen och låt puttra i 4-5 timmar utan lock. Vätskan skall reducera till mindre än hälften.
    3. Rör om då och då de första timmarna och lite oftare de sista två-tre timmarna så att det inte fastnar i botten av grytan.
    4. Potatisen ska koka sönder och reda av soppan och nötterna ska mjukna.

    Liknande recept

    3.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben