"Soppnazisten" är en (ö)känd snabbmatskrögare i New York. Han var med i ett par avsnitt av 'Seinfeld', t.o.m. Folk står timtals i kö för att (eventuellt) få köpa en skål av hans, erkänt delikata, soppor. Men om han av nån anledning, inte gillar dig (t.ex. om du börjar ställa frågor) blir det inget och du får gå tomhänt därifrån.
Med mindre portioner blir det en underbar förrätt av den här soppan. Då kan du beräkna 8-10 portioner.
Ingredienser
½ kg kycklingbröstfilé (ungefär 4 filéer)
1 msk olja, oliv
2,3 l vatten
4 ¾ dl hönsbuljong
1 ¼ dl passerade tomater
1 potatis, skalad och tärnad
1 gul lök, grovhackad
2 ½ dl majskorn, frysta
½ morot, skivad
1 selleristjälk, tärnad
2 ½ dl krossade tomater från burk
425 g kidneybönor från burk
½ dl pimiento, konserverad och tärnad
1 jalapeñofrukt
½ dl persilja, färsk och grovskuren
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ½ tsk chilipulver
1 tsk spiskummin, malen
¼ tsk salt
1 krm cayenne
1 tsk basilika, torkad
1 tsk oregano, torkad
Vid sidan
Crème fraiche
Persilja, färsk och finhackad
Riven cheddarost (valfritt)
Hittade också dettaq recept och försökte lägga in det här på matklubben, men du hann före mig. Otroligt god soppa är det, i alla fall! Fast jag tog mindre vatten än originalreceptet.