Mexican chili

Serverar: 4 portioner

Utan chili med lite hetta blir det ingen äkta gryta men använd grön chili om du vill ha en mildare smak

Ingredienser

  • 100 g stark korv, t ex. chorizo
  • 2 st rödlökar
  • 1 färsk röd chili (eller 1 tsk sambal oelek)
  • 1 st gul paprika
  • 400 g nötfärs
  • 1/2 msk rapsolja till stekning
  • 1-2 tsk malen spiskummin
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk hela tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Riven cheddar
  • Gräddfil
  • Skivad rödlök
  • Oliver
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär korven i bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och strimla paprikan. Stek färsen i rapsolja i en gryta. Rör ner korvbitarna och löken och låt fräsa med. Rör ner chili och spiskummin.
    2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll ner bönorna, tomaterna och tomatpurén i grytan. Låt allt koka i 5 minuter. Salta och peppra.
    3. Servera grytan som den är eller gärna med bröd, riven cheddar, gräddfil, lökringar, oliver och sallad i små skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben