Sotad kyckling

Serverar: 10 portioner

Namnet sotlag får sin förklaring när man börjar grilla. Sockret gör att det lätt blir bränt. Därför ska man vara försiktig när man grillar. Visst ska det ha en lite sotitg smak, men det får inte bli bränt.

Ingredienser

  • 10 kycklinglår
  • Sotlag
  • 2 msk torkad fänkål
  • 3 msk socker
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk salt
  • 1 msk kajennpeppar
  • 1 msk citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Stöt fänkålen. Blanda alla kryddorna och sockret till sotlagen.
    2. Rulla kycklinglåren i sotlagen, så att de blir helt täckta.
    3. Grilla kycklingen över svag glöd i 10-15 minuter på varje sida. Passa så att den inte blir alltför sotig.
    4. Servera med en blandad sallad och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben