Frasig paj med chokladfyllning, toppad med vispgrädde och riven choklad. Den här pajen kommer från det amerikanska södern och varje hushåll har sitt eget unika recept. Den här kommer från en äldre dam i Georgia och enligt henne är det den här varianten som får mungiporna att rinna. Jag håller med!
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk farinsocker
1 krm bakpulver
½ krm salt
Chokladfyllning
3 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
2 dl ljus sirap
3 msk farinsocker
½ krm salt
3 ägg
Garnering
2 dl vispgrädde
1 msk riven mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Smält smöret och låt det svalna en aning. Blanda alla ingredienser till pajdegen till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.
Förgrädda den mitt i ugnen tills den är gyllenbrun, ca 20 minuter.
- Koka upp grädden och grovhacka undertiden chokladen. Slå den heta grädden över chokladen och vispa tills smeten är slät. Blanda i resterande ingredienser och häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
- Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter. Fyllningen ska vara lite lös. Låt pajen svalna i kylskåp över natten.
- Vid servering:
Garnera pajen med lättvispad grädde och riven mörk choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)