Spättagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 55 minuter

Hittade receptet i Allerstidningen, mycket god!

Ingredienser

  • 8 spättafiléer, ca 600 g
  • 6-8 potatisar av mjölig sort
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1-2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • ½ gul lök eller purjolök
  • 2 kokta ägg, hackas
  • 150 g skalade räkor
  • 1 knippa dill
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl fiskbuljong av tärning
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Rivet skal av citron eller citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja skala potatisen och koka den. Häll bort vattnet när dem är färdiga och mosa, blanda ner smöret och grädden lite i taget. Moset ska vara rätt fast, salta och peppra.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ner moset i en smord ugnsäker form. Lägg filéerna i botten av formen.
    3. Hacka löken och äggen och fördela tillsammans med räkor och dill över fisken. Krydda lätt med salt och peppar(ev citronpeppar).
    4. Smält smöret i en kastrull och pudra på vetemjölet. Häll i buljonen, grädde och koka upp på svag värme. Späd ev med mer vatten eller mjölk om såsen blir för tjock. Smaka av. Häll såsen över fileerna och ställ i ugnen ca 25 minuter. Servera genast.
    5. Ta lite knäckebröd och smör till. Gott!!

    Liknande recept

    4
    40 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben