Spättagratäng med räkor och sparris

Serverar: 4 portioner

Glutenfritt

Ingredienser

  • 400 g filéer av rödspätta
  • 200 g skalade räkor
  • ½ gul lök
  • 200 g färsk sparris eller hel frusen
  • Smör till formen
  • Gratängsås
  • 1 msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost, tex: grevé
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Garnering
  • Körsbärstomater
  • Limeklyftor
  • Tillbehör
  • Pressad potatis eller kokt ris
  • Instruktioner

    1. Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda. Hacka räkorna och löken och fördela över filéerna. Skala och förväll sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter. Lägg i en smord ugnsfast form.
    2. Rulla ihop filéerna och placera ovanpå sparrisen. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör ner vetemjölet.
    3. Tillsätt vinet, fiskbuljongen och grädden. Koka upp under omrörning. Tillsätt osten och rör tills den smält. Salta och peppra. Såsen ska vara rätt tjock.
    4. Häll såsen över fisken och gratinera tills gratängen fått fin färg, ca: 20 minuter. Garnera med körsbärstomater och limeklyftor. Servera fisken med pressad potatis eller kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben