Äggstanning med räkor och sparris

Serverar: 2 portioner

En variant på äggstanning med fräsch smak av lime.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 st lime, finrivet skal
  • 0,5 st purjolök
  • 0,5 st gul paprika, stor
  • 100 g grön sparris
  • 0,5 tsk smör, till formen
  • 250 g räkor, med skal
  • 100 g cocktailtomater
  • 17 st ost, riven. lagrad
  • Tillbehör
  • 100 g blandad sallad, utan dressing
  • 100 g grovt osötat bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg och mjölk. Smaka av med salt, peppar och limeskal.
    2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa sparrisen och skär ev i bitar. Fräs snabbt ihop purjo och paprika i panna med släpplätt-beläggning utan fett tills det är mjukt. Lägg i en smord ugnssäker form.
    3. Skala räkorna. Lägg räkor, tomater, sparris och ost i formen. Häll på ägg- och mjölkblandningen, grädda mitt i ugnen ca 30 min.
    4. Servera med blandad sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben