Spagetti bolognese

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Pasta är gott. Denna rätt är det lite hetta i också.

Ingredienser

  • ca 280 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g blandfärs
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl rödvin
  • 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • ½ knippa persilja
  • Instruktioner

    Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet. Skala lök och vitlök. Hacka de båda löksorterna. Värm oljan i en stor stekpanna. Börja med att fräsa löken, den får inte ta färg, bara bli lite mjuk. Tillsätt sedan färsen och låt den fräsa med tills den är färdigbrynt. Rör i den, så att köttet delar sig. Tillsätt rosmarin, rödvin, krossade tomater och tomatpuré. Låt allt puttra ihop ca 15 min. Smaka av köttfärssåsen med salt, peppar och paprikapulver. Låt spagettin rinna av. Blanda den med hackad persilja. Lägg upp spagettin i en skål och häll på köttfärsröran. Servera gärna en råkostsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben