Spagetti med grönsaker i sås

Serverar: 4 portioner

En pastavariant!

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 1 blomkålshuvud (ca 400 g), i små buketter
  • 1 purjolök (ca 150 g), tunt skivad
  • 1 squash (ca 300 g), i halvmånar
  • 2 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl grönsaksbuljong, av tärning eller fond
  • 1 dl lätt crème fraiche (8%)
  • 0,5 dl persilja eller basilikablad
  • Tillbehör
  • Mjukt fullkornsbröd
  • Instruktioner

    1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Fräs grönsakerna i olja i omgångar, tills de nästan är mjuka, börja med blomkålen. Lägg tillbaka allt i grytan och strö över curry och salt. Rör ner buljong och crème fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Blanda såsen med den avrunna spagettin eller servera den till. Strö över det kryddgröna.
    2. Tips. Pastan och grönsakssåsen passar också bra till grillad korv och köttbullar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben