Spaghetti bolognese med citron

Serverar: 4 portioner

Förnya klassikern med en citrus touch. Den som vill ha vegetarisk, byt ut nötfärsen mot quornfärs.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • Ca 500 g nötfärs
  • 2 morötter
  • 150 g stjälkselleri
  • ½ citron
  • 500 g krossade tomater
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 portioner spaghetti
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stekpanna några minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare några minuter. Häll över i en stor kastrull.
    2. Skala och finriv morötterna, strimla sellerin och riv skalet av citronen. Blanda ner grönsakerna och citronskalet i kastrullen tillsammans med krossade tomater, kryddor och vatten. Låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Servera den nykokta spaghettin med köttfärssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben