Spaghetti con cozze o vongole

Serverar: 4 portioner

Recept ur "Mina fastrars mat" av Paolo Roberto.

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor, färska, eller vongolemusslor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta(or), finhackad
  • 3 stjälk(ar) persilja, hackad, till servering
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 500 g spaghetti
  • Tomatsås
  • 4 tomat(er)
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta(or), finhackad
  • 0,5 röd chili, torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl persilja, hackad, till servering
  • Instruktioner

    1. Kontrollera så att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken och de som inte sluter sig då slängs. Borsta eller skrapa musslorna rena under rinnande kallt vatten och dra bort skäggtömmarna.
    2. Täck botten av en stor kastrull med vinet, lägg i den hela vitlöksklyftan, persiljestjälkarna, svartpepparn och musslorna. Sjud på svag värme under lock tills musslorna öppnar sig, ca 5 min. Sila av och spara spadet. Låt musslorna ligga kvar i kastrullen.
    3. Skär tomaterna till tomatsåsen i små bitar. Värm oljan i en annan kastrull och lägg i den finhackade vitlöken och den hela chilin. Ta upp och kasta chilin när vitlöken börjar få färg. Häll i tomatbitarna, salt och ca dl av musselspadet, men låt inte såsen bli för tunn. Koka pastan enligt anvisningar och låt den rinna av. Häll pastan i kastrullen med tomatsåsen. Blanda noga, smaka av och salta eventuellt. Det är viktigt med rätt sälta på den här rätten.
    4. Lägg upp pastan på fat och strö över den hackade persiljan. Toppa med musslorna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben