Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
Härlig pastarätt med lite sting, om man vill.
Skär pancetta eller bacon i strimlor/tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Bryn pancetta/bacon i oljan i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) ca 2 minuter under omrörning. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 minuter. Blanda i tomaterna i lökfräset. Dela dem i mindre bitar med en slev. Låt småkoka 6–7 minuter. Tillsätt pancetta/bacon och låt det bli varmt. Låt pastan rinna av när den nästan är klar. Häll den i stekpannan med såsen och koka ytterligare 1 minut under omrörning så att all pasta täcks av såsen. Strö över flingsalt och nymalen peppar.
Pastarätt som går snabbt och är enkel att göra. Riktigt smarrigt var det också! :)