Spaghetti i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Härlig pastarätt med lite sting, om man vill.

Ingredienser

  • 400 g bucatini eller vanlig spaghetti
  • 140 g pancetta eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt (t.ex. spansk peppar)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 brk hela tomater (á 400 g)
  • 2 dl riven pecorini eller parmesan
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Skär pancetta eller bacon i strimlor/tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Bryn pancetta/bacon i oljan i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) ca 2 minuter under omrörning. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 minuter. Blanda i tomaterna i lökfräset. Dela dem i mindre bitar med en slev. Låt småkoka 6–7 minuter. Tillsätt pancetta/bacon och låt det bli varmt. Låt pastan rinna av när den nästan är klar. Häll den i stekpannan med såsen och koka ytterligare 1 minut under omrörning så att all pasta täcks av såsen. Strö över flingsalt och nymalen peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    IdaKonig 11 maj 2014

    Pastarätt som går snabbt och är enkel att göra. Riktigt smarrigt var det också! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben