Spaghetti med broccoli och sardeller

Serverar: 4 portioner

De salta sardellerna ger en extra fin smak till denna ljuvligt goda italienska pastarätt.

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 250 g broccoli
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 sardeller i olja
  • ½ dl olivolja till stekning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Olivolja
  • 100 g lagrad, hård pecorinoost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj och ansa broccolin och skär den i små buketter. Låt broccolibuketterna koka med de sista 1-2 minuterna av spaghettins koktid.
    2. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem tillsammans med chiliflakes och sardellerna till ett mos. Stek schalottenlöken i olivolja tills den är mjuk. Tillsätt sardellmmoset och låt fräsa med en liten stund. Häll på vinet och låt det koka in en liten stund.
    3. Blanda fräset med den kokta och avrunna spaghettin och broccolin. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera pastan med olivolja och riven pecorinoost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben