Spaghetti med räkor i krämig tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Såg igår programmet The F word, och eftersom jag gillar Gordon Ramsays recept provade jag även denna. Enkelt, snabbt och mycket gott. Min man tycker inte inte om basilikan, så jag gjorde två satser, för honom med färsk hackad persilja :) Vi åt upp hälften när jag kom på att jag vill ta kort på denna maträtt, så ni är så välkomna att lägga era egna bilder till denna recept!

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1-2 msk olivolja
  • 2-3 salladslökar, grovt hackade
  • 600 g körsbärs/kvisttomater,delade
  • 1 chili-paprika,urfröad och hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 500 g kokta räkor
  • Havssalt efter smak
  • Svartpeppar, färskmalen
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ kruka basilika, grovt hackad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad, djup stekpanna. Fräs löken, tomaterna, chilin och vitlöken i nån minut, tills dem mjuknar (men inte får nån färg). Peppra och salta efter smak.
    2. Koka spaghettin i rikligt med saltad vatten, tills dem är al dente
    3. Tillsätt räkor i stekpannan, grädden och den hackade basilikan. Rör om och låt det puttra i 2-3 minuter.
    4. Häll av vattnet från spaghettin, blanda dem i stekpannan och servera omedelbart på varma tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cammi78 26 februari 2010

    Super gott!! Till och med min 12åriga dotter som inte tycker om räkor tyckte om den här maten.Rekomederar verkligen den här rätten!! : )

    nataliep 27 februari 2010

    Räkor har inte den mest framträdande smaken i denna rätt, snarare som en fin piff :) Vad roligt att ni tyckte om det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben