Spaghetti med snabbfräst ruccola

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Ett gott, smalt och snabblagat recept. Ruccola ger både mycket smak och antioxidanter och tillsammans med olivoljan garanteras du maximalt upptag av dessa. GI hamnar mellan 60 och 70. Om du vill sänka GI ytterligare kan du först låta pastan kallna under rinnande kallt vatten och när den sedan runnit av lägga den i pannan och låta den värmas upp med övriga ingredienser.

Ingredienser

  • Ca 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 liten mild röd chili, finhackad
  • 2 nävar ruccola
  • Salt
  • Peppar
  • 120 g spaghetti
  • Instruktioner

    1. Koka först pastan och gör sedan resten av rätten.
    2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs vitlök och chili hastigt, tillsätt ruccola och rör om snabbt och ta genast av från värmen.
    3. Blanda ner den färdiga pastan, rör om och salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben